19.06.2009

ARTICOL DESPRE MINE IN ZIARUL ADEVARUL DE SEARA, PLOIESTI

Ploieşti: Krishna Bohat, bucătarul care l-a impresionat pe Alex Ferguson

Autor: Vali Toma
Data: 13 iun 2009
16 afişări

S-a născut în India dar a călătorit în lumea întreagă gătind pentru cele mai pretenţioase restaurante, iar acum este bucătar la un renumit restaurant al unui hotel din Ploiesti.


Krishna Bohat este un bucătar indian desavarsit.

Krishna Bohat s-a născut în India, la Bombay, într-o familie numeroasă formată dintr-un băiat şi trei fete. Încă de la vârsta de 3 ani este pasionat de gătit, petrecând multe ore în bucătărie, alături de mama sa. În adolescenţă, le gătea surorilor lui atunci când părinţii erau plecaţi la serviciu sau în concediu. În 1999, tânărul s-a angajat pentru prima dată ca bucătar şi a lucrat la restaurantul hotelului Taj Mahal din Bombay. Experienţa AngliaDupă un timp el a ajuns în Anglia, unde a lucrat la restaurantul Thistle Haydoc pentru un an de zile. Aici a învăţat foarte multe dintre secretele bucătăriei europene desăvârşindu-şi arta culinară. „Într-o zi am primit o comandă specială din partea lui Sir Alex Ferguson, care dorea un desert. I-am preparat un burger cu îngheţată, am folosit o chiflă, ca la burger, dar în loc de carne am pus îngheţată şi am ornat farfuria cu diverse siropuri. A foste foarte impresionat de acest desert şi a spus că i-a plăcut foarte mult”, explică bucătarul. Pe vas de croazierăAu urmat trei luni pe un vas de croazieră, unde a gătit pentru clienţii săi chiar şi în cele mai exotice locuri de pe Terra, în insulele Caraibe din Oceanul Atalantic. De România îl leagă o persoană dragă, pentru care a decis să se stabilească în Ploieşti şi să lucreze la restaurantul unui renumit hotel. În 2006, Krishna Bohat a spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă schimbându-şi viaţa radical pentru aleasa sa.
Mămăliguţă sau Mutton Biryani?Nu există fel de mâncare pe care Krishna să nu ştie să-l facă. De la tradiţionalele sarmale româneşti sau specialităţile din porc, până la preparate cu specific oriental, asiatic sau franţuzesc. Tânărul spune că în India nu există anumite feluri de mâncăruri tradiţionale, însă, în lume, preparatele Mutton Biryani şi Chicken Tikka Masala au reuşit să devină specialităţi cunoscute. Mutton Biryani este un amestec de orez cu carne şi condimente, iar Chicken Tikka Masala reprezintă un grătar din pui dat bine cu condimente. Pui cu mămăligăMâncarea românească preferată a lui Krishna este pui cu mămăliguţă, însă consumă cu deosebită plăcere şi carnea de miel. „Am fost şi am mâncat la un restaurant indian din Bucureşti, însă se pare că aici nimeni nu respectă reţetele originale indiene, din cauză că nu există condimentele din India. Eu folosesc pentru preparatele indiene amestecuri realizate de mine din condimentele care se găsesc aici. Cred că în mai puţin de un an de zile vor apărea şi pe piaţa din România mai mute condimente indiene”, spune bucătarul. De altfel, tânărului îi place foarte mult şi bucătăria chinezească, fiind un client fidel al restaurantului chinezesc din Ploieşti. Secretul meserieiDincolo de cunoştinţele culinare pe care le acumulează constant din cărţile şi revistele de specialitate studiate, Krishna Bohat are şi un secret profesional pentru bucatele sale foarte apreciate. „Dacă un om face mâncarea cu suflet, atunci iese foarte bună. Eu pun mult suflet şi clienţii mei sunt mulţumiţi. Gătesc din plăcere, chiar dacă sunt la serviciu sau acasă, îmi place să fac mâncare pentru cei din jurul meu”, mai spune bucătarul indian.
Întrebări şi răspunsuriCe îţi place cel mai mult din România?K.B.: Vinurile din România sunt foarte bune şi am văzut că se vând foarte bine cele fabricate în Prahova, la restaurante din Anglia, unde sunt foarte apreciate de către clienţi pentru calitatea lor deosebită.
Ce poţi spune despre India?K.B.: India este o ţară foarte frumoasă pe care orice om trebuie să o vadă măcar o dată în viaţa lui. Sunt tradiţii diferite, are culori vii, este o ţară în care orice om, oricât este de sărac, este fericit. Este o ţară bogată, singura neafectată pe timpul acesta de criză.
Ce-i placeÎi place foarte mult să gătească, chiar şi când este liber şi stă acasă preferă să prepare el toate bucatele pe care le mănâncă cu soţia şi uneori cu familia acesteia. Îi place să asculte muzică indiană, dar şi muzică populară românească, citeşte cărţi în limba română dar şi reviste culinare în limba engleză.
Ce nu-i place„Nu-mi place minciuna. Eu nu am minţit niciodată în viaţa mea dar s-a întâmplat de multe ori să fiu minţit. Atunci când se întâmplă asta prefer să stau la distanţă de cei care mă mint”, spune Krishna.
PROFIL


NĂSCUT 18 iunie 1979, Bombay, India


STUDII A absolvit Facultatea de Management Hotelier


PROFESIE


Este bucătar de peste 10 ani


FAMILIE


Este căsătorit
Taguri: bombay india restaurante-ploiestene bucatar

Un comentariu:

Francesca spunea...

Poate candva....o sa am ocazia sa savurez din specialitatile care le prepari...pana atuni..numai bine!!!