16.12.2008

CONDIMENTE

Preparatele indiene sint gatite cu mare atentie, fiecare ingredient este adaugat cu un anumit scop. Condimentele si aromele sint adaugate la mincaruri fie uscate, fie proaspete. In plus, sint folosite ca praf sau intregi, prajite, semiprajite, in functie de gustul pe care trebuie sa il dea. Cele mai utilizate sint: dafin, coriandru, menta si patrunjel - cel mai adesea sint presarate frunze intregi, verzi. Rolul lor este de a calma si de a balansa efectul altor condimente mai puternice. Mai rar sint folosite si uscate, pentru a da aroma. methi - cunoscuta si ca "fin grec"; semintele sint patrate, plate, de culoare galbena. Sint doar presarate la mincare si nu trebuie gatite in exces, pentru ca au un gust amar. nuci de cocos - lapte de cocos, simntina de cocos, miez de nuca de cocos, ulei de cocos; aproape toate partile din nuca de cocos sint utilizate pentru a da aroma mincarurilor. usturoi - este un ingredient puternic, folosit in combinatie cu alte arome. ghimbir - are o aroma delicata, dar care se remarca dintre alte condimente. Este adaugat la preparatele vegetariene. Ceaiul de ghimbir este medicamentul idienilor pentru durerile de git. chilli - aroma este data de ardeii iuti verzi si rosii, uscati si tocati. Sint folositi la salate, cel mai adesea in combinatie cu un alt condiment celebru, curry. saunf - seamana la aspect si la gust cu anasonul. In afara de a condimenta preparatele, aceasta planta este prajita si mestecata dupa mese pentru a reimprospata respiratia. garam masala - este un amestec de condimente, des utilizat, ce contine curry, piper negru, coriandru, dafin si alte condimente populare in India. mustar - semintele sint populare in zonele de sud si est. Sint prajite in ulei. In varianta uscata se adauga la muraturi. sofran - cunoscut sub diverse nume, kesar, zafraan, acest condiment este foarte scump. Sofranul este adaugat la mincarurile condimentate, pentru a echilibra gustul condimentelor. De asemenea, este preferat pentru dulciuri (lapte condensat cu fructe uscate si orez sau gris) Vrei sa incerci citeva specialitati indiene?